Prajitura cu branza si afine

de mirela0911 in Prajituri, 16 Sep 2012 | 1440 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 2 oua
  • 12 lg zahar
  • 12 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 14 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Pt. umplutura:

  • 500g branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 5-6 lg zahar
  • o canuta de afine

Pt.spuma:

  • 4 albusuri
  • 8 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si afine:

Se amesteca bine branza cu zaharul si galbenusurile. La final se incorporeaza usor afinele. 

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul si laptele alternativ, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina.

Cu o lingura se ia din compozitia de branza si se pune peste aluat din loc in loc. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. 

Intre timp se bat spuma albusurile cu zaharul ca pt. bezea. Inainte de a fi gata prajitura cu cateva minute, se scoate tava si se intinde spuma obtinuta peste prajitura. Se da din nou la cuptor pana prinde spuma o culoare aurie . Se lasa la racit si se portioneaza.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe sau doar branza simpla.

2

Branza se poate inlocui si cu urda.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza si afine 177867
retete culinare - Prajitura cu branza si afine 177868
retete culinare - Prajitura cu branza si afine 177869
retete culinare - Prajitura cu branza si afine 177870
retete culinare - Prajitura cu branza si afine 177871
retete culinare - Prajitura cu branza si afine 177872

COMENTARII (20)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:48

Ce bunatate trebuie sa fie...

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:10

Si cu bezea , sa te lingi pe degete nu alta

mirela0911 1

22.09.2012, 11:36

Multumesc! Chiar asa, sa te tot lingi pe degete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18