Prajitura cu branza si afine

de mirela0911 in Prajituri, 16 Sep 2012 | 4131 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 2 oua
  • 12 lg zahar
  • 12 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 14 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Pt. umplutura:

  • 500g branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 5-6 lg zahar
  • o canuta de afine

Pt.spuma:

  • 4 albusuri
  • 8 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si afine:

Se amesteca bine branza cu zaharul si galbenusurile. La final se incorporeaza usor afinele. 

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul si laptele alternativ, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina.

Cu o lingura se ia din compozitia de branza si se pune peste aluat din loc in loc. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. 

Intre timp se bat spuma albusurile cu zaharul ca pt. bezea. Inainte de a fi gata prajitura cu cateva minute, se scoate tava si se intinde spuma obtinuta peste prajitura. Se da din nou la cuptor pana prinde spuma o culoare aurie . Se lasa la racit si se portioneaza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe sau doar branza simpla.

2

Branza se poate inlocui si cu urda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:48

Ce bunatate trebuie sa fie...

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:10

Si cu bezea , sa te lingi pe degete nu alta

mirela0911 1

22.09.2012, 11:36

Multumesc! Chiar asa, sa te tot lingi pe degete!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si pere