Prajitura cu branza si afine

de Lau in Prajituri, 13 Iun 2014 | 4815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g ulei
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri faina
  • esenta de rom
  • 100 g afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si afine:

Blat -Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt,z aharul si cacao. Facem gaura in mijloc si adaugam untul moale, uleiul, oul batut si incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie adaugam putina apa rece). Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 min,

Umplutura - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa, galbenusurile le mixam cu restul de zahar, adaugam branza, faina si esenta de rom, mixam pana ce se omogenizeaza. Cu o lingura de lemn incorporam albusurile amestecand cu miscari usoare.

Intr-o tava unsa cu unt adaugam aluatul intins intr-o foaie, adaugam umplutura si afinele, dam la cuptorul incalzit cca 50 min, la foc mic spre mediu (pana trece testul cu scobitoarea)

Lasam sa se raceasca in tava dupa care o scoatem pe un platou.

Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si frisca