Prajitura cu branza si aluat fraged

de mamaieelena in Prajituri, 19 Iul 2012 | 3295 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foaie;
  • 500g faina (aproximativ)a necesitat si la intins foaia
  • 130g margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua intregi
  • 200ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
Umplutura;
  • 800g branza dulce
  • 5 oua
  • 250g zahar
  • 4 linguri cu gris
  • razatura de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri lichior de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si aluat fraged:

Se pregateste mai intai aluatul; intr-un vas se pune margarina moale la temperatura camerei.ouale,zaharul,laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Se obtine un aluat nu prea tare, dar nu se lipeste de mana, pe care il punem la frigider.

Branza se amesteca cu toate ingredientele intr-un bol.

Aluatul se scoate din frigider, se imparte in doua dar cea de jos e cu putin mai mare decat cea de deasupra,se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii care trebuie unsa cu margarina(tava)un pic trebuie sa fie mai mare se urce un pic pe marginea tavii.

Acum trebuie intinsa cea de a doua foaie care trebuie taiata in fasii pe lungimea ei.Cu fasiile taiate se face grilajul incepand dintr-unul din colturile tavii terminanad in coltul opus,si apoi invers din celalalt colt terminanad cu coltul opus.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute.Se taie rece

Pofta buna.

Cine doreste o pudreaza cu zahar.   

 

TIPS-URI

1

Am facut grilaj la aceasta prajitura ca sa nu mai dau posibiolitatea aluatului sa se umfle si astfel pot vedea daca este coapta bine si apoi are un aspect mai bun zic eu.

2

Am uitat sa precizez ca m-am inspirat de la prajitura Sim0neiWorld dar cu mici modificari,scuze ca nu am scris la inceput

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si aluat fraged-0
Prajitura cu branza si aluat fraged-1
Prajitura cu branza si aluat fraged-2
Prajitura cu branza si aluat fraged-3
Prajitura cu branza si aluat fraged-4
Prajitura cu branza si aluat fraged-5

COMENTARII (37)

mamaieelena

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:44

diaconta multumesc

mamaieelena

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:44

Zamfira multumesc

mamaieelena

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:46

iri multumesc
alinutzika multumesc
rocsi multumesc
Buburuzu multumesc
Sim0na multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!