Prajitura cu branza si ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 26 Mai 2011 | 7257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  Crema:
  • 450 g branza cremoasa Dr.Oetker
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g ananas din compot
  •  Decor:
  • 100 ml frisca
  • Ciocolata alba/neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si ananas:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga uleiul,frisca,latele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri. Albusurile spuma se pun in compozitie si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.  Aluatul se imparte in doua si se coc 2 foi intr-o tava(24x24).

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul pana se topeste. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece 10 minute,apoi se dizolva pe bain marie si se amesteca cu 4 linguri de smantana,apoi se incorporeaza in restul de branza.

Frisca se bate spuma tare,apoi se amesteca cu branza. Ananasul scurs se taie bucati mici si se pune in crema de branza. Prima foaie de blat se insiropeaza,se pune crema si cealalta foaie insiropata. Se da la rece aprox 3 ore,apoi se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si ananas-0
Prajitura cu branza si ananas-1
Prajitura cu branza si ananas-2
Prajitura cu branza si ananas-3
Prajitura cu branza si ananas-4
Prajitura cu branza si ananas-5
Prajitura cu branza si ananas-6

COMENTARII (29)

ionela2682

ionela2682 1

27.05.2011, 13:41

LUK

LUK 1

27.05.2011, 22:33

Corinuta

Corinuta 1

28.05.2011, 18:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!