Prajitura cu branza si aroma de cafea

de mirela0911 in Prajituri, 1 Aug 2011 | 8969 vizualizari

 

Merge excelent alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 150g unt
  • 200g zahar
  • 350g faina
  • 20g cacao
  • 2 pliculete ness
  • 1 praf de copt

Pt.crema:

  • 200g branza dulce de vaci
  • 100g zahar
  • 1 lg faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si aroma de cafea:

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se incorporeaza untul lasat la temperatura camerei si se adauga cacaua. Se toarna laptele in care s-a dizolvat ness-ul, se pune faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare.

Se toarna trei sferturi din aluat intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, se mixeaza bine branza cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie (dupa mine, se poate pune branza mai multa).

Dupa cele 15 minute, se scoate tava, se pune deasupra crema de branza, iar peste se toarna restul de aluat. Se da din nou la cuptor pentru inca 30-40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Pofta sa aveti!!!

Sursa este tot din revista Click!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si aroma de cafea-0
Prajitura cu branza si aroma de cafea-1
Prajitura cu branza si aroma de cafea-2
Prajitura cu branza si aroma de cafea-3

COMENTARII (25)

babi5

babi5 1

06.03.2013, 19:27

miremirc

miremirc 1

06.03.2013, 20:39

e fooarte buna prajitura aceasta !! am facut-o si eu ! am gasit intr-o revista reteta

mirela suba

mirela suba 1

10.05.2013, 07:28

ceva in genul acesta am si eu o reteta si este grozava reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!