Prajitura cu branza si cacao

de deyutzky in Prajituri, 9 Sep 2016 | 2356 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta"...sau iubitul :)), dar mi-ar placea sa ma rasfete el pe mine cu prajiturica asta pufoasa si delicioasa! E o bunatate de prajitura si v-o recomand cu mare maaare drag! Pentru aceasta m-am inspirat de pe blogul bucatareselor vesele. 

 

INGREDIENTE

Pentru o tava de 23x23cm: Blat de cacao:

  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 100 ml apa/lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare

Compozitia de branza:

  • 330 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • cateva bobite de struguri(optional)
  • zahar pudra(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cacao:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul. 

Separat amestecam faina cu cele 3 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam aceasta compozitie treptat peste compozitia de galbenusuri si mixam pana la incorporare. 

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula. 

Turnam aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.

Compozitia de branza:

Eu am folosit branza de la tara care era scursa bine de zer, daca luati din magazin e mai moale si va trebui scursa de zer. Tin sa va spun ca am facut prajitura si cu branza cumparata si am scurs-o doar foarte putin(de aceea va spun ca trebuie scursa bine daca vreti sa obtineti acelasi aspect ca cel din poze), a iesit foarte buna, doar ca nu are acelasi aspect ca aceasta. Branza s-a lasat pe fundul tavii si s-au format 2 straturi. Oricum ar fi, gustul este delicios in ambele cazuri. 

Intr-un vas amestecam branza cu oul si zaharul, apoi adaugam amidonul si esenta de vanilie.

Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza. 

La final adaugam si bobitele de struguri si dam tava la cuptorul preincalzit. O lasam aprox. 30 de minute la foc potrivit. 

O verificam cu o scobitoare sa fim siguri ca este gata, apoi o scoatem din cuptor si o lasam la racit. O portionam si o servim cu maaare pofta! Se poate pudra cu zahar sau nu, depinde cum va place. 

Sper s-o incercati si voi ca tare buna e! 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si cacao-0
Prajitura cu branza si cacao-1
Prajitura cu branza si cacao-2
Prajitura cu branza si cacao-3
Prajitura cu branza si cacao-4
Prajitura cu branza si cacao-5
Prajitura cu branza si cacao-6
Prajitura cu branza si cacao-7
Prajitura cu branza si cacao-8
Prajitura cu branza si cacao-9
Prajitura cu branza si cacao-10
Prajitura cu branza si cacao-11

COMENTARII (22)

Aletta

Aletta 1

13.09.2016, 13:48

iuiiii ce prajitura de milioane

deyutzky

deyutzky 1

13.09.2016, 14:16

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

13.09.2016, 20:42

Mmm...tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!