Prajitura cu branza si caramel

de Steffy in Prajituri, 30 Mar 2013 | 3811 vizualizari

 

Este o reteta luata de la Miha pe care am facut-o pentru prima data la aniversarea mea. Din pacate, nu prea a avut mare succes pentru ca invitatii mei nu prea au agreat combinatia branza si caramel. Oricum prajitura nu a ramas neterminata pentru ca mie mi-a placut. Multumesc, Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 25 g cacao
  • 100 g unt

Pentru crema:

  • 450 g branza de vaci grasa si cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom

Pentru topping-ul de caramel:

  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caramel:

Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul topit, amestecand cu o lingura.In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de lichid, eu am mai pus cateva linguri de lapte. Biscuitii erau dulci si n-am mai pus zahar, dar in functie de preferintele voastre puteti adauga 1-2 linguri. Compozitia o punem intr-o tava cu inel detasabil. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam compozitia cu o lingura sau cu fundul unui pahar.

Crema:

Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam cu un blender pana obtinem o compozitie omogena. Daca branza este mai uscata se mai adauga frisca lichida.
Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Punem tava intr-o alta tava mai mare, in care am pus apa, pana la jumatate si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.Stingem focul si lasam prajitura in cuptor pana se racoreste.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida.Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute (amestecand continuu, sa nu se prinda de cratita) pana caramelul ajunge la consistenta smantanii.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Turnam topping-ul de caramel racit deasupra prajiturii, apoi dam la rece pentru cateva ore.Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie