Prajitura cu branza si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 24 Apr 2014 | 4561 vizualizari

 

Am plecat de la prajitura Rudy si am ajuns la cea de fata, care nu e rea deloc. E chiar foarte buna. Degustatorii au spus-o. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat cu cacao:
  • 200 g unt,
  • 380 g faina,
  • 30 g cacao,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 2 oua,
  • un plic praf de copt,
  • cateva picaturi esenta rom.
  • Branza:
  • 600 g branza dulce,
  • 4 oua plus un ou,
  • 8 linguri zahar,
  • 3 linguri smantana,
  • o punguta cu stafide aurii,
  • 30 ml alcool ( pentru stafide),
  • 2 linguri rase amidon,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta lamaie.
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si ciocolata:

Aluatul: faina se cerne. Se adauga praful de copt, zahar, cacao, ouale si untul si se framata. La final se pune apa si se omogenizeaza aluatul. Se da la rece in congelator pentru 10 minute. 

Branza: se pun in blender toate ingredientele si se amesteca bine pana devine o pasta de consistenta smantanii.  Intre timp stafidele au fost puse la inmuiat in alcool.

Ciocolata se rade si se pune intr-un bol.

Asamblare: se ia o tava dreptunghiulara si se unge bine cu unt. Aluatul luat din congelator se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se pune pe fundul tavii, in mod uniform.  Se mai opreste aluat de marimea unui ou.  Se adauga branza. Din aluatul ramas se ,, fabrica" :) floricele cu o forma, care sunt asezate deasupra.  Se bate un ou bine, se unge putin pe deasupra cu acesta si se da la cuptor care este incins inainte.

Se pune la copt pentru 35-40 min. la foc mediu.  Dupa ce s-a copt se pune deasupra razatura de ciocolata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Buzdugan" (reteta video)