Prajitura cu branza si cirese

de Miha in Prajituri, 20 Iun 2009 | 4244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru umplutura de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cirese:

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia.

Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.



Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.


Pentru umplutura de branza am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.



Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si ciresele curatate de samburi,din loc in loc.Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30 minute,pana se rumeneste.



Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza si cirese 4669
retete culinare - Prajitura cu branza si cirese 4670
retete culinare - Prajitura cu branza si cirese 4671
retete culinare - Prajitura cu branza si cirese 4672
retete culinare - Prajitura cu branza si cirese 4673

COMENTARII (2)

Miha 1

22.06.2009, 15:48

Alina,chiar te rog. Si neaparat sa vii cu impresii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10