Prajitura cu branza si cirese

de Miha in Prajituri, 20 Iun 2009 | 4292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru umplutura de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cirese:

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.

Pentru umplutura de branza am pus toate ingredientele  la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si ciresele curatate de samburi,din loc in loc.Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30 minute,pana se rumeneste.

Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si cirese-0
Prajitura cu branza si cirese-1
Prajitura cu branza si cirese-2
Prajitura cu branza si cirese-3
Prajitura cu branza si cirese-4

COMENTARII (2)

Miha

Miha 1

22.06.2009, 15:48

Alina,chiar te rog. Si neaparat sa vii cu impresii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!