Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură

de diaconta in Prajituri, 23 Oct 2011 | 5694 vizualizari

 

Aveam chef să fac o prăjiturică simplă.Oscilam între cea cu măr sau cu brânză.A câştigat cea cu brânză.Cât de util e uneori caietul vechi de reţete.Păstrezi ideea principala,mai adaugi ceva şi rezultatul este fix cum l-ai dorit.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 20 gr drojdie
  • O lingurita zahar,putin lapte pentru drojdie
  • Vanilie,coaja de lamaie

Pentru crema de brânza:

  • 500 gr brânza de vaca
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 50 gr stafide aurii
  • ½ plic budinca instant
  • 100 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar
  • Vanilie,coaja de lamaie,rom

Pentru jeleul de zmeura:

  • 400 ml sirop de zmeura
  • Un plic budinca vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură:

Drojdia o amestecat-o cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca.

Am mixat untul cu zaharul,am adaugat apoi galbenusurile pe rand,drojdia,faina si aromele.Trebuie sa obtinem un aluat omogen din care sa putem întinde o foaie.

Am lasat aluatul sa dospeasca cam o ora.Am preparat apoi crema de brânza.

Stafidele se pun la înmuiat în putin rom.Am mixat apoi brânza cu zaharul si crema Mascarpone.Budinca am dizolvat-o în frisca,apoi am pus-o peste amestecul de brânza.Am pus aromele si stafidele dupa ce le-am scurs.

Pentru jeleu am dizolvat budinca cu putin sirop.Restul siropului l-am pus sa fiarba.Cand a început sa fiarba am adaugat budinca si am amestecat cu telul pana cand s-a îngrosat amestecul.L-am lasat sa se raceasca.

Am luat putin aluat si am facut cateva forme pe care le-am pus deasupra prajiturii.Din restul de aluat am întins o foaie,putin mai mare,cat sa ajunga si pe marginile tavii.
Am asezat foaia într-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus crema de brânza,deasupra jeleul si formele taiate din aluat.Am pus tava in cuptor pentru 35 de minute.        

Caietul de retete zicea sa pun în tava mai mica si sa fac doua foi,eu am vrut sa fie în tava mare,asa ca am facut doar niste forme din coca pe care le-am aruncat deasupra jeleului.Caietul nu stia el nici de Mascarpone,nici cat e de buna brânzica combinata cu jeleu de fructe.

Se poate pudra cu zahar,dar si asa are un aspect minunat.

  Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

diaconta 1

27.10.2011, 14:31

Miuta

mihaelar63 1

27.10.2011, 15:19

Ce delicioasa
Si ce frumoase forme ai
Despre culoarea jeleului , ce sa spun

diaconta 1

27.10.2011, 20:54

Mihaela si pe mine m-a surprins cat de buna a iesit prajiturica asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake + Brownie = ??