Prajitura cu branza si menta

de Lau in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 1349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 8 linguri faina

CREMA

  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • sirop de menta
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si menta:

Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider.

Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos.

Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca in tava dupa care taiem in doua.

Crema

Branza o mixam cu frisca batuta.

Crema o impartim in doua ,in primul  castron adaugam 1/3 din crema si adaugam esenta de vanilie si in  crema ramasa adaugam 3 linguri de nuca de cocos si sirop de menta dupa gust.

In tava in care am copt blatul,tapetam cu folie alimentara si asezam prima foaie, insiropam-crema de branza cu esenta de vanilie,blat-crema de menta.

Dam la frigider pentru doua ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza si menta 162503
retete culinare - Prajitura cu branza si menta 162504

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:51

Place
Place si iasomia inflorita !
Stii ca ceaiul din floricele de iasomie e deosebit de suav ?

Lau 1

14.05.2012, 11:19

mihaela nu am baut nicioadata ceai de iasomie

Sim0na 1

15.05.2012, 08:33

Foarte faina combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D