Prajitura cu branza si mere

de Corinuta in Prajituri, 25 Mar 2011 | 5684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 100 g unt sau margarina
  • unt ptr uns tava
  • Ptr. umplutura:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 mere
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si mere:

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga faina si 2-3 linguri de apa rece. Se framanta pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie si se da la frigider 30 de minute.

Ouale se amesteca cu zaharul, branza, vanilia, faina si grisul. Merele se spala, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie felii. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Se unge tava cu unt si se da drumul la cuptor. Se intinde aluatul si se pune in tava, peste el se intinde crema de branza, se pun feliile de mere si se presara zahar.

Se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, iar in ultimele 10 minute se reduce focul la jumatate. Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800