Prajitura cu branza si mere

de Corinuta in Prajituri, 25 Mar 2011 | 3220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 100 g unt sau margarina
  • unt ptr uns tava
  • Ptr. umplutura:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 mere
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si mere:

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga faina si 2-3 linguri de apa rece. Se framanta pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie si se da la frigider 30 de minute.

Ouale se amesteca cu zaharul, branza, vanilia, faina si grisul. Merele se spala, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie felii. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Se unge tava cu unt si se da drumul la cuptor. Se intinde aluatul si se pune in tava, peste el se intinde crema de branza, se pun feliile de mere si se presara zahar.

Se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, iar in ultimele 10 minute se reduce focul la jumatate. Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si mere-0
Prajitura cu branza si mere-1
Prajitura cu branza si mere-2
Prajitura cu branza si mere-3
Prajitura cu branza si mere-4
Prajitura cu branza si mere-5
Prajitura cu branza si mere-6

COMENTARII (20)

kamy

kamy 1

27.03.2011, 18:56

bine ai revenit in forta f buna

Anamaria7

Anamaria7 1

27.03.2011, 22:22

mamaieelena

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!