Prajitura cu branza si pere

de Poliana in Prajituri, 25 Oct 2013 | 2180 vizualizari

 

De multe ori in timpul saptamanii sunt in criza de timp si atunci aleg sa fac un desert rapid si simplu, cu ingrediente usor accesibile si pe care le am de cele mai multe ori in frigider. Asa s-a nascut si aceasta prajiturica pe care am facut-o la 'repezeala' si in care am strecurat niste pere parfumate si branzica proaspata :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Umplutura

  • 3 pere coapte
  • 200 gr branza
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gris
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si pere:

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt. 
Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zaharul si mai amestecam putin. Adaugam uleiul si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia lichida. 
Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.
Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.  

Enjoy! 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si pere-0
Prajitura cu branza si pere-1

COMENTARII (18)

diaconta

diaconta 1

25.10.2013, 20:29

o combinatie care-mi place tare mult

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 08:05

delicioasa

-Licurici-

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:50

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!