Prajitura cu branza si stafide

de lilik in Prajituri, 24 Iun 2013 | 6889 vizualizari

 

Prajitura asta o facea si mama mea cand eram copil...imi placea asa mult ca nici nu avea timp sa se raceasca si infulecam asa cu pofta de ma frigeam la limba,dar sa lasam amintirile si sa trecem la treaba...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 7 linguri ulei de floarea soarelui
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingurita de amoniac stins cu otet
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet vanilina
  • faina cat cuprinde(pentru un aluat nu prea tare)

Pentru umplutura:

  • 650 gr ricotta(branza dulce)
  • 7-8 linguri zahar
  • 1 pliculet vanilina
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 100 gr stafide
  • 3 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si stafide:

Prima data pregatiti umplutura:

Puneti stafidele la inmoi in 50 ml rum timp de 5-10 minute.

Mixati branza cu zaharul,apoi adaugati ouale pe rand,galbenusul si vanilina,iar la sfarsit puneti grisul si stafidele stoarse.

Cand umplutura este gata pregatiti aluatul:

Amestecati ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugati laptele,vanilina si amoniacul stins cu otet,iar la sfarsit adaugati treptat faina pana obtineti un aluat usor de manovrat,nelipicios.

Impartiti aluatul obtinut in 2 parti,una mai mare pentru baza si alta mai mica pentru acoperit.

Intindeti bucata mai mare de aluat si cu foaia obtinuta tapetati fundul si peretii unei tavi unse cu unt,apoi presarati pe toata foaia putin gris si puneti umplutura de branza,pe care o nivelati frumos,apoi acoperiti cu cealalta foaie de aluat.

Inchideti frumos capetele si cu o furculita intepati din loc in loc suprafata prajiturii,apoi ungeti-o cu albusul ramas si dati la cuptorul incins la 180° pana se rumeneste usor,dupa care o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

Serviti prajitura pudrata cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si branza