Prăjitură cu brânză şi vişine

de madi_marin in Prajituri, 16 Mar 2013 | 3451 vizualizari

 

Prăjitura asta e rezultatul unui eşec. Dar cum nimeni nu e perfect, nici eu nu-mi doresc sa fiu perfecta şi sa fac preparate perfecte şi cred ca fiecaruia i s-a intâmplat să aibă zile în care nu iese nimic cum trebuie....cel puţin în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vacă
  • 4 ouă
  • 4 linguri cu griş
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 cană de zahăr
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 300 g vişine (fără sâmburi din compot sau congelate)
  • 50 g ciocolată albă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • esenţă de vanilie
  • gem de vişine şi ciocolată albă pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi vişine :

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu jumătate de cană de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.

Peste crema de gălbenuşuri se pune brânza, praful de budincă, esenţa, praful de copt, ciocolata mărunţită cu cuţitul, frişca bătută obţinută din 150 ml lichidă, apoi se încorporează spuma de albuşuri şi vişinele decongelate, sau dacă sunt din compot, scurse bine.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziţia şi se dă totul la cuptor la foc mic pentru 1 oră.

Când e gata, se răceşte un pic, apoi se zdrobeşte cu furculiţa şi se pune compoziţia în forme individuale, se tasează bine, apoi se răstoarnă şi se ornează fiecare în parte cu restul de frişcă bătută, gem de vişine şi ciocolată albă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi vişine " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Angelina_Elena 1

14.05.2013, 20:37

Asa "esec" sa tot mananci, arata foarte bine!

Valclaudia 1

16.06.2013, 10:13

Bya Ralu 1

04.01.2014, 19:26

mie imi place cum arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni