Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Aug 2011 | 10814 vizualizari

 

Astazi va propun o nebunie de prajitura, un fel de cheesecake cu zmeura exact pe gustul meu adica fara blat de biscuiti cu unt. Aceasta prajitura este facuta cu un blat fraged pentru tarta si este mult mai bun decat cel de biscuiti (in opinia mea).

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  •  Umplutura:
  • 450 g crema de branza
  • 300 g zmeura
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • Vanilie/coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura:

Aluat:

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie  si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat.

Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si puneti-le pe cele spirala). Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20-30 minute la figider.

Umplutura:

Ouale e mixeaza cu zaharul pna ce acesta se topeste,apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea( vom obtine o compozitie cremoasa). Se adauga amidonul si vanilia si se omogenizeaza

Aluatul rece se pune pe masa infainata si se intinde intr-o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt(doar la baza). Se niveleaza marginile , se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5 minute la cuptorul(preinalzit). Se scoate tava din cuptor, se toarna ½ din crema,apoi se aseaza zmeura (congelata) si restul de crema.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 20 minute,apoi se scoate folia si se lasa la foc mediu-mic pana se rumeneste deasupra si  pe margini.

Se lasa sa se raceasca,apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste pudrata cu zahra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (31)

meosiris 1

30.08.2011, 11:02

Ce bine arata!

Anamaria7 1

31.08.2011, 22:25

vai, ce minunatie, Andreea

babi5 1

07.10.2014, 08:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Hortansa