Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Aug 2011 | 5797 vizualizari

 

Astazi va propun o nebunie de prajitura, un fel de cheesecake cu zmeura exact pe gustul meu adica fara blat de biscuiti cu unt. Aceasta prajitura este facuta cu un blat fraged pentru tarta si este mult mai bun decat cel de biscuiti (in opinia mea).

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  •  Umplutura:
  • 450 g crema de branza
  • 300 g zmeura
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • Vanilie/coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura:

Aluat:

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie  si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat.

Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si puneti-le pe cele spirala). Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20-30 minute la figider.

Umplutura:

Ouale e mixeaza cu zaharul pna ce acesta se topeste,apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea( vom obtine o compozitie cremoasa). Se adauga amidonul si vanilia si se omogenizeaza

Aluatul rece se pune pe masa infainata si se intinde intr-o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt(doar la baza). Se niveleaza marginile , se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5 minute la cuptorul(preinalzit). Se scoate tava din cuptor, se toarna ½ din crema,apoi se aseaza zmeura (congelata) si restul de crema.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 20 minute,apoi se scoate folia si se lasa la foc mediu-mic pana se rumeneste deasupra si  pe margini.

Se lasa sa se raceasca,apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste pudrata cu zahra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122983
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122984
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122985
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122986
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122987
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122988
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122989
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122990
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122991
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122992
retete culinare - Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura 122993

COMENTARII (31)

meosiris 1

30.08.2011, 11:02

Ce bine arata!

Anamaria7 1

31.08.2011, 22:25

vai, ce minunatie, Andreea

babi5 1

07.10.2014, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: