Prajitura cu branza,lemon curd si bezea

de Lavinia in Prajituri, 17 Sep 2013 | 4857 vizualizari

 

O prajitura foarte aromata si aspectuasa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 140 g unt
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie/otet
  • aprox 350 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g lemon curd
  • 200 g smantana
  • 3 oua (medii)
  • 3 linguri gris
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g stafide

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita otet

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza,lemon curd si bezea:

Aluat:

Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat

Adauga pe rand cate un galbenus,coaja de lamaie,laptele si bicarbonatul stins.

Adauga faina si framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul intr-o folie si da-l la frigider pentru 1 ora.(20 de minute la congelator)

Umplutura:

Mixeaza branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat.

Adauga pe rand cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.

Adauga cate putin din lemon curd,smantana ,grisul si esenta de rom amestecand usor cu o spatula.

Bezea:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si otetul.

Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana devine o bezea tare ,lucioasa si zaharul nu se mai simte deloc.

Asamblare:

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu unt si hartie de copt.

Intinde aluatul intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire si pune-l in tava.

Pune umplutura si niveleaza bine.

Presara stafidele din loc in loc si baga prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Scoate prajitura ,pune bezeaua si mai bag-o la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua capata o culoare usor maronie.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pus tot aluatul si mi s-a rumenit putin pe fund insa gustul nu s-a schimbat deloc.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-0
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-1
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-2
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-3
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-4
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-5
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-6
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-7
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-8
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-9
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea-10

COMENTARII (29)

Lavinia 1

18.09.2013, 10:45

Multumesc pentru aprecieri

mihaelar63 1

20.09.2013, 11:40

Doar doua bucati te rog

Lavinia 1

20.09.2013, 13:30

Cu drag Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41