Prajitura cu branzica si struguri

de _Alina_ in Prajituri, 10 Oct 2012 | 4252 vizualizari

 

Dragilor, dupa cum va povesteam piticul meu are o perioada in care, probabil, simte nevoia de dulce si drept urmare ma terorizeaza sa-i fac prajituri (nu ca mi-ar displace lucrul acesta ;)) Incerc sa nu le fac prea dulci (ca sa n-avem alte probleme dupa aceea) si sa folosesc ingrediente naturale ;) A iesit o prajitura echilibrata ca arome, pe care va invit sa o gustati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 si 1/2 lgt praf de copt
  • 2 lgt cacao neagra
  • 1 lgt esenta de rom
  • Crema:
  • 350 g branza proaspata
  • 2 lg zahar
  • 2 si 1/2 lg faina
  • 1/2 banana coapta
  • 2 oua
  • 1 varf lgt scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branzica si struguri:

Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan.

Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la 220°C.

Cat e blatul in cuptor, va puteti ocupa de crema. Puneti branzica, zaharul, banana si ouale intr-un vas si le pasati. Adaugam faina si scortisoara si mixam pana la incorporare. E o crema (nu prea se poate numi ea crema, dar in fine ;)  nepretentioasa si pe care o vom gati :D o vom baga in cuptor. Mai intai scoateti tava cu blatul negru din cuptor, puneti crema peste acesta si intindeti-o, apoi bagati tava din nou in cuptor pentru 30 min la 190°C. Dupa ce o scoateti din cuptor, cand este inca fierbinte, infingeti bobite de struguri din loc in loc si dupa ce se mai raceste o puteti pudra cu scortisoara sau cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branzica si struguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza