Prajitura cu brinza dulce si fructe

de babi5 in Prajituri, 11 Oct 2014 | 738 vizualizari

 

Aceasta reteta o am decupata din revista Totul pentru tine din anul 1999 luna a-2- nu imi amintesc daca am facut-o dar umblind prin caiet s-a rascolit si prin decupajele pe care le am si nu sint putine mi s-a parut a fi buna.Doar ca nefiind trecuta dimensiunea tavii am folosit-o, pe a mea de 45 / 40 de fapt am 4 tavi de aceiasi marime , si a iesit un picut mai joasa dar buna rau.In reteta sunt doua feluri de fructe, caise si visine, eu am pus numai visine ca asta am avut.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 280 gr.unt
  • 1 kg brinza dulce
  • 3 zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamie
  • 1 budinca vanilie
  • 1 borcan visine desimburite
  • 1 borcan compot de caise
  • 3 linguri pesmet ( pentru fructe)
  • 30 gr zahar farin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu brinza dulce si fructe:

Faina se freaca  intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou.

Se framinta un aluat  apoi se introduce in frigider  pentru 30 min.

Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema de brinza.

Se  mixeaza  80 gr unt cu 200 gr. zahar apoi treptat adaugam cele trei oua,mai mixam putin apoi adaugam brinza,razatura de lamie si praful de budinca.

Se mixeaza bine.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie de marimea tavii ,intepam foaia cu o furculita din loc in loc apoi punem brinza, o intindem uniform cu o paleta apoi punem  fructele.Introducem tava in cuptorul incins  la 180 grade pentru 45 minute.

Scoatem lasam sa se raceasca bine apoi o portionam cum dorim.Cind servim pudram cu zahar farin.

 

TIPS-URI

1

In reteta nu scrie dar am constat ca trebuie coapta foaia un 10 minute inainte de a pune brinza( fiindca are multa umiditate brinza si ramine foaia mai cleioasa)

2

Prajitura este super buna , dar ca si concluzie tava putin mai mica si foaia pusa pentru 10 minute la copt

3

Visinile desimburite, fiind indesate in borcan mai multe, esunt suficiente din 1/2 de borcan

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346579
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346580
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346581
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346582
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346583
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346584
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346585
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346586
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346587
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346588
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346589
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346591
retete culinare - Prajitura cu brinza dulce si fructe 346592

COMENTARII (24)

babi5 1

12.10.2014, 10:21

_Andreea_ multumesc

dantes 1

13.10.2014, 07:25

Delicioasa!

babi5 1

13.10.2014, 07:59

Multumesc dantes

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D