Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013

de Ade200 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 3633 vizualizari

 

Am mâncat o prăjitură bună la ziua unei colege și m-am gândit să mă răsfăţ de Ziua Femeii. Zis şi făcut! Am pregătit-o, am pus-o la cuptor, moment în care am rămas blocată: nu pusesem zahăr deloc! Ma grăbeam să ajung la sărbătorirea zilei noastre şi nu prea eram atentă la ce fac! Soluţia o aflaţi mai jos! Aşa se nasc marile dezastre sau...invenţii!

 

INGREDIENTE

  • 400 g de făină
  • 1 lingură de zahăr
  • 250 ml de ulei ( o cană)
  • 4 ouă
  • 2 linguri cacao ( am pus cacao neagră de la Dr. Oetker)
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg de mere dulci şi zemoase(Florina)
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 2 pumni de stafide

Glazura:

  • 250 g de zahăr
  • 8 linguri de apă
  • 1 lingură de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013:

   Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu puţină sare şi se încorporează uşor în partea mai groasă a compoziţiei. 

Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă prăjitura, se nivelează, apoi se presară stafidele. Se coace cam 40 de minute, se scoate şi se toarnă glazura moale peste ea, se mai dă 5 minute la cuptor şi se stinge. Se lasă în cuptor până se raceşte, apoi se scoate din tavă şi se poate consuma. E grozavă şi uşor de făcut.

Glazura se prepară astfel: se pune zahărul şi apa într-o crăticioară smălţuită, se dă la foc mic şi se amestecă. Când zahărul e dizolvat se adaugă 1 lingură de cacao cernută, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.

 

TIPS-URI

1

Glazura o faceţi când prăjitura e aproape gata.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013-0
Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013-1
Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013-2
Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013-3

COMENTARII (7)

ianculubita

ianculubita 1

08.03.2013, 17:21

Nu-i nimic e buna pentru diabetici!!

adry88

adry88 1

08.03.2013, 20:29

Rocsi

Rocsi 1

08.03.2013, 21:13

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12