Prajitura cu budinca de lamaie

de camelia_elena in Prajituri, 14 Iun 2013 | 2695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani cu capa minerala
  • 3/4 cana ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 budinca de lamaie(+ 500 gr de lapte+ 2 linguri de zahar pentru prepararea ei.)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca de lamaie:

Amesteca faina cu praful de copt. Amesteca separat uleiul cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adauga treptat apa minerala, dupa care incorporeaza faina, amestecand in continuare.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se pune la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.

In timp ce pandispanul se raceste putin se prepara budinca dupa instructiunile scrise pe pachet. Se pune pe deasupra si se orneaza cu nuca de cocos sau ciocolata rasa( dupa preferinta)

 

TIPS-URI

1

Cana folosita sa aiba 250 gr.

2

In loc sa tapetati tava puteti sa folositi hartie de copt.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu budinca de lamaie-0
Prajitura cu budinca de lamaie-1
Prajitura cu budinca de lamaie-2
Prajitura cu budinca de lamaie-3
Prajitura cu budinca de lamaie-4
Prajitura cu budinca de lamaie-5
Prajitura cu budinca de lamaie-6

COMENTARII (3)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:38

Buna prajiturica

camelia_elena 1

14.06.2013, 23:14

Multumesc frumos :*

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04