Prajitura cu budinca si capsuni

de T I M E A in Prajituri, 17 Feb 2013 | 4728 vizualizari

 

Un desert foarte rapid si simplu de facut cu blat de cacao, budinca de frisca si capsuni de la congelator. Usor, pufos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Umplutura:
  • un plic praf de budinca cu gust de frisca
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca si capsuni:

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).

Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni (vezi poza).

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Merisor 1

17.02.2013, 18:30

Cine are capsuni la congelator face bunatati!

Zamfira 1

17.02.2013, 19:15

T I M E A 1

17.02.2013, 21:54

Ma bucur mult ca va place prajitura mea. E la indemana tuturor si se poate face cu orice alte fructe, chiar si cu fructe din compot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mascarpone si frisca