Prajitura cu budinca si mere

de DanielaDDB in Prajituri, 12 Iun 2013 | 4571 vizualizari

 

Defapt prajitura e o combinatie intre retete.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 mere mari
  • 1/2 plic praf copt
  • 500ml lapte
  • 4 linguri zahar pentru budinca
  • esenta vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca si mere:

Pentru blat separam galbenusuri de albusuri.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca de jos in sus, pana se omogenizeaza.

Se adauga apoi uleiul, se amesteca, iar apoi faina si praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 25min. 

Intre timp, se curata merele de cotor si se taie/rad merele, si se amesteca cu scortisoara.

Apoi se face budinca conform instructiunilor de pe plic, iar cand e gata se amesteca merele cu budinca.

Blatul se insiropeaza cu esenta de vanilie, si se toarna budinca cu mere peste blat. Se poate decora cu cacao, frisca.. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu budinca si mere-0
Prajitura cu budinca si mere-1
Prajitura cu budinca si mere-2
Prajitura cu budinca si mere-3
Prajitura cu budinca si mere-4

COMENTARII (11)

Giana 1

21.08.2013, 15:03

Cum ar fi daca mai intai caramelizam putin merele, ca sa reziste mai mult in crema si sa nu se innegreasca?

babi5 1

21.08.2013, 15:45

Bunica 1

26.07.2014, 10:27

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20