Prajitura cu bulgarasi de branza dulce

de alilianaa in Prajituri, 14 Mar 2013 | 3261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie Ricotta( 250 g)
  • 7 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gris
  • 3 linguri de apa
  • o lingura de zeama de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulgarasi de branza dulce:

Bulgarasii de ricotta. Punem intr-un bol branza, 2 linguri gris, un ou, 3 linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat. Se amesteca pana la omogenizare. 

Aluatul: ouale se separa. Batem bine albusul bezea cu o lingura de zeama de lamaie, un praf de sare si introducem pe rand lingura cu lingura cele 6 linguri de zahar. Se mixeaza foarte bine pana se obtine o bezea lucioasa. Peste aceasta adaugam galbenusurile si trei linguri de apa. Praful de copt amestecat cu faina se pune peste compozitia rezultata rand pe rand si mestecam cu o lingura/spatula de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia. La final punem cele doua linguri cacao si putina esenta de rom. Omogenizam. 

Asamblare: tava am uns-o cu putin unt pentru a se lipi mai bine hartia de copt. In tava am asezat sub forma de bile cu o lingura (compozitia a fost mai moale) branza Ricotta. Peste acestea am adaugat compozitia cu cacao. Am dat-o la cuptor pentru 40-45 minute la foc moderat. 

Se pudreaza cu zahar. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi branza dulce clasica de vaci.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu bulgarasi de branza dulce-0
Prajitura cu bulgarasi de branza dulce-1
Prajitura cu bulgarasi de branza dulce-2
Prajitura cu bulgarasi de branza dulce-3
Prajitura cu bulgarasi de branza dulce-4
Prajitura cu bulgarasi de branza dulce-5
Prajitura cu bulgarasi de branza dulce-6

COMENTARII (21)

alilianaa

alilianaa 1

14.03.2013, 21:29

Multumesc frumos. A fost ceva dulce.Bun eu zic.

Irina

Irina 1

26.03.2013, 16:23

Wow, ce buna prajitura! E de notat!

alilianaa

alilianaa 1

26.03.2013, 17:13

Multumesc Irina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!