Prajitura cu bulion

de nadina73 in Dulciuri, 23 Apr 2010 | 20952 vizualizari

 

este o reteta de post nici scumpa si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de zahar
  • 11 linguri de pasta de tomate(sau bulion)
  • 1 praf de copt
  • putina sare
  • esenta de rom
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 nuca macinata
  • 2 borcane de gem de capsuni(e grozava cu silvois sau marmelada cum se facea inainte la tara)
  • Glazura cioco:
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de apa calduta
  • 1 lingura de ulei
  • Pt decor zahar pudra sau bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare

Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii (depinde de tava cat de mare e)

Se coc repede foile aproximativ  10 minute pt o foaie

Duca ce sant coapte se ung cu gem simplu sau  cu nuca macinata ,eu am ales ambele varinate

Pe prima foaie am apus gem de capsuni apoi foaia 2 am pus gem cu nuca macinata ,foaie 3 gem ,foaia 4 gem cu nuca si foaia 5 gem,iar deasupra am facut glazura de ciocolata si am ornat cu zahar pudra

Trebuie sa stea 2-3 ore sa se inmoaie bine dupa care se poate taia foarte usor

e o prajitura usor de facut si buna si nici scumpa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu bulion 28332
retete culinare - Prajitura cu bulion 28333
retete culinare - Prajitura cu bulion 28334
retete culinare - Prajitura cu bulion 28335
retete culinare - Prajitura cu bulion 28336
retete culinare - Prajitura cu bulion 28337
retete culinare - Prajitura cu bulion 28338
retete culinare - Prajitura cu bulion 28339
retete culinare - Prajitura cu bulion 28340
retete culinare - Prajitura cu bulion 28341
retete culinare - Prajitura cu bulion 28342

COMENTARII (38)

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:26

Superb arata si cred ca este si tare buna,5 furculite si am trecut-o la favorite.

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc mult mena

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc dicarmencitta mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21