Prajitura cu bulion

de nadina73 in Dulciuri, 23 Apr 2010 | 25283 vizualizari

 

este o reteta de post nici scumpa si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de zahar
  • 11 linguri de pasta de tomate(sau bulion)
  • 1 praf de copt
  • putina sare
  • esenta de rom
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 nuca macinata
  • 2 borcane de gem de capsuni(e grozava cu silvois sau marmelada cum se facea inainte la tara)
  • Glazura cioco:
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de apa calduta
  • 1 lingura de ulei
  • Pt decor zahar pudra sau bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare

Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii (depinde de tava cat de mare e)

Se coc repede foile aproximativ  10 minute pt o foaie

Duca ce sant coapte se ung cu gem simplu sau  cu nuca macinata ,eu am ales ambele varinate

Pe prima foaie am apus gem de capsuni apoi foaia 2 am pus gem cu nuca macinata ,foaie 3 gem ,foaia 4 gem cu nuca si foaia 5 gem,iar deasupra am facut glazura de ciocolata si am ornat cu zahar pudra

Trebuie sa stea 2-3 ore sa se inmoaie bine dupa care se poate taia foarte usor

e o prajitura usor de facut si buna si nici scumpa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:26

Superb arata si cred ca este si tare buna,5 furculite si am trecut-o la favorite.

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc mult mena

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc dicarmencitta mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert musuroi de cartita