Prajitura cu cacao, alune si banane

de Zambareata in Prajituri, 13 Ian 2012 | 2834 vizualizari

 

azi am vrut sa bucataresc si eu,am fost un pic mai mult dezastruoasa ca de obicei dar pana la urma mi-a iesit ceva bun:))si comestibil cred:))....am vazut reteta asta undeva pe net dar eu i-am facut ceva schimbari:Dca de obicei,mi-am pus amprenta,asa cum spune miha:)) P.S. ca de obicei la mine poza lasa de dorit:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 4 banane
  • 100 g alune macinate
  • un plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao, alune si banane:

Faina cu praful de copt, cacaoa, alunele macinate, ouale,zaharul si untul la temperatura camerei le amestecam bine. Bananele le zdrobim cu furculita si adaugam peste compozitie impreuna cu esenta de rom, omogenizam foarte bine cu o lingura (eu am facut prostia si am mixat si am facut pereti si pe jos numai....va imaginati ce:)), deci sa nu faceti ca mine:)) ) Va iesi un aluat  nu prea moale pe care il turnam intr-o tava 25/35 tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece de testul cu scobitoarea,aproximativ 30-40 de minute (dar eu spun ca depinde de cuptorul fiecaruia :D)

Cand e gata scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra sau cu ce vrea fiecare! Pofta Buna!!!

 

COMENTARII (53)

Zambareata 1

05.04.2012, 17:54

va multumesc frumos pt urari

Rux 1

05.04.2012, 21:03

La Muuulti Ani Fericiti din toata inima si tot binele din lume sa ti-l dea DD! Sa te bucuri de familia ta frumoasa!

Teo 1

05.04.2012, 22:03

La multi ani frumosi si sanatosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55