Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni

de Panacris in Prajituri, 21 Iul 2013 | 2014 vizualizari

 

Ei uite că am ajuns și la rețeta nr. 650! Vă aduc un dar virtual, o prăjitură super simplă, aromată și ciocolatoasă! Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • smântână 24 de linguri,
  • unt topit 24 de linguri,
  • cacao 100 g,
  • făină cât cuprinde pentru a se obține un aluat moale (cca. 300g ),
  • praf de copt 1 plic,
  • glazura de căpșuni de la Dr. Oetker,
  • bilute de ciocolată și perle.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni:

Ouăle se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, smântâna, untul topit până se omogenizează toate ingreedientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecate și cernute, înglobându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, cam ca și cel ptr chec. Se toarna aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc tare ptr cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim și se lasă cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii se scoate prjitura și se lasă la răcit. După ce se răcește se toarnă glazura preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează cu biluțe de ciocolată și perluțe.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni 246367
retete culinare - Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni 246368
retete culinare - Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni 246369
retete culinare - Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni 246370
retete culinare - Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni 246371
retete culinare - Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni 246372
retete culinare - Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni 246373

COMENTARII (20)

Rocsi 1

21.07.2013, 14:10

Am sosit la prajitura ca este foarte buna

Panacris 1

21.07.2013, 14:20

Mulțumesc Bucătărași pentru aprecieri!

nadea68 1

23.07.2013, 22:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D