Prajitura cu cafea

de Poliana in Prajituri, 15 Feb 2013 | 37820 vizualizari

 

Vine weekendul si se anunta prajituri, nu? La noi nu trece un weekend fara sa prajiturim macar putin (dar cred ca e lesne de observat asta :P ) Pentru acest weekend va propun o prajitura fina, cremoasa si cu aroma de cafea....Dupa doua bucati sigur o sa va zboare somnul instant, si o sa aveti energie intreaga zi - sau noapte, asa ca aveti grija cand o consumati :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 30 ml apa
  • 25 ml ulei
  • 1 praf sare
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri rase cafea
  • 2 linguri rase cacao
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2 linguri miere
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 ml cafea tare
  • 250 gr unt gras
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Incepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul apoi le incorporam usor in galbenusuri.

Separat amestecam faina cu cacaoa si cafeaua, apoi le incorporam in albusuri amestecand usor cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus. 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, tapetam o tava mare cu hartie de copt, sau doua de 20/25cm. Turnam blatul in tava si nivelam usor. Coacem prajitura timp de 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 30 de minute.

Pregatim siropul din cei 250 ml apa, pe care ii punem la incalzit apoi adaugam mierea, si lasam cateva minute pe foc, pana cand mierea este complet dizolvata. Lasam deoparte.

Trecem repede la crema. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Punem cafeaua pe foc mic, iar cand este suficient de fierbinte adaugam 2-3 linguri de cafea peste galbenusuri si amestecam repede. Urmeaza sa procedam invers, turnam galbenusurile peste cafea si punem vasul pe foc mic, pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il mixam bine pana cand capata consistenta cremoasa, apoi adaugam treptat din crema de cafea, mixand bine de fiecare data, pana la epuizarea cremei.

Taiem blatul in doua (pe verticala) - daca ati folosit tava mare pentru prajitura - insiropam bine ambele blaturi, apoi turnam jumatate din crema peste un blat, nivelam si acoperim cu celalalt blat. Restul de crema il folosim pentru a acoperi al doilea blat, si pentru ornare.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore apoi putem servi cu pofta. Cred ca merge bine langa o cana de cafea, nu?

Enjoy!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Medovik Belarus