Desert prajitura cu crema de cafea

de T I M E A in Prajituri, 29 Dec 2013 | 165878 vizualizari

 

De Craciun mi-am dorit o prajitura cu cafea insa nu vroiam cu crema de ness ci una cu multa cafea neagra. Si pentru ca aveam aceasta reteta a Paulei salvata la favorite http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-cafea-42057.html , m-am gandit sa o incerc. Am facut doar mici modificari si am adaugat si frisca lichida pentru a avea deasupra o crema mai spumoasa. A iesit o prajitura de nota 20 pe care o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cafea
  • 2 linguri rase cacao
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 1 lingura miere
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 ml cafea espresso
  • 250 gr unt 82% grasime (la temperatura camerei)
  • 200-250 gr fisca lichida indulcita
  • Pentru ornat
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cafea:

Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare si adaugam treptat zaharul alternand cu apa si mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.  Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si cafeaua, folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare, ca sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25-30 minute (verificam cu o scobitoare daca blatul este copt) 

Pentru crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam doua linguri din cafeaua lichida si amestecam rapid. Punem amestecul de galbenusuri intr-un vas rezistent la caldura si adaugam restul de cafea amestecand din nou rapid. Punem vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. ( La inceput o sa faca putina spuma dar nu va speriati, e ok, amestecati in continuare pana se ingroasa). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Separat mixam untul moale pana devine cremos si adaugam treptat din crema de cafea mixand de fiacare data.

Asamblare: Taiem blatul in doua. Asezam prima foaie pe un platou si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.

Ungem blatul cu trei sferturi din crema si asezam a doua foaie pe care o insiropam cu restul de sirop.

Mixam frisca pana se intareste si adaugam in ea crema lasata deoparte.

Ungem cu aceasta crema a doua foaie de blat si razuim peste ea ciocolata neagra.

Dam la frigider pana a doua zi dau minim 3 ore inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine: 25/35 cm

2

Pentru a taia prajitura felii, folositi un cutit bine ascutit trecut prin apa calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

Geanina87 1

04.01.2017, 20:56

-Licurici- 1

11.12.2019, 13:19

RuxyRux 1

11.12.2019, 20:29

Exceptional arata Tim! Te pup cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema