Prajitura cu cafea

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 16 Noi 2014 | 5209 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura cu un gust si aroma inconfundabile.Moale,pufoasa,cremoasa,aromata incanta papilele gustative ale oricui.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua,
  • 300gr zahar,
  • 7 ling cafea concentrata,
  • 1praf de copt,
  • zeama de la o lamaie,
  • 200 gr faina,
  • 2 ling cacao
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua,250 gr zahar,
  • 1 ling cafea,
  • vanilie,
  • 250 gr unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece de proba scobitorii.Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Ouale intregi se bat cu zaharul,vanilia si cafeaua, pe foc, pana se ingroasa.Cand are consistenta unei smantani se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se spumeaza bine si se adauga ,treptat,crema racita. Blatul se poate taia in doua pentru a se umple cu crema sau se poate pune deasupra,crema. Deasupra se rade ciocolata sau se face o glazura din 100ml frisca,100ml cafea,200gr ciocolata.

Se topeste totul pe foc si,dupa ce s-a racorit,se toarna peste prajitura. Inainte de a servi,se da la rece.

 

COMENTARII (5)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

16.11.2014, 20:25

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.11.2014, 22:58

Rocsi

Rocsi 1

17.11.2014, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!