Prajitura cu cafea

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 16 Noi 2014 | 9458 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura cu un gust si aroma inconfundabile.Moale,pufoasa,cremoasa,aromata incanta papilele gustative ale oricui.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua,
  • 300gr zahar,
  • 7 ling cafea concentrata,
  • 1praf de copt,
  • zeama de la o lamaie,
  • 200 gr faina,
  • 2 ling cacao
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua,250 gr zahar,
  • 1 ling cafea,
  • vanilie,
  • 250 gr unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece de proba scobitorii.Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Ouale intregi se bat cu zaharul,vanilia si cafeaua, pe foc, pana se ingroasa.Cand are consistenta unei smantani se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se spumeaza bine si se adauga ,treptat,crema racita. Blatul se poate taia in doua pentru a se umple cu crema sau se poate pune deasupra,crema. Deasupra se rade ciocolata sau se face o glazura din 100ml frisca,100ml cafea,200gr ciocolata.

Se topeste totul pe foc si,dupa ce s-a racorit,se toarna peste prajitura. Inainte de a servi,se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea