Prajitura cu cafea by Laura Sava

de getix in Prajituri, 23 Mar 2013 | 3917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml cafea
  • piscoturi
  • esenta rom
  • Crema
  • 300 gr nuca macinata
  • 250 gr unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 ml cafea
  • esenta rom
  • Glazura
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei ( sau 50 g unt, dar eu nu am avut in acel moment)
  • 2 linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea by Laura Sava:

Pentru inceput pregatim cafeaua (400 ml), apoi o lasam la racit si adaugam esenta doar cand este  rece

Mixam  albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se amesteca faina, praful de copt, nucile  si cacaoa si se amesteca cu crema de galbenusuri. Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem aprox.20 minute. Cand este gata copt, lasam la racit .

Pentru crema, introducem la cuptor timp de 5 minute nucile, apoi le macinam. Avem grija sa nu se arda, devin amare. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul si esenta de rom. Peste cele 200 ml de cafea (rece) adaugam nuca macinata si amestecam usor. Rezulta o crema mai fluida care se amesteca cu untul batut spuma.

Acum revenim la blat, care intre timp s-a racit. Peste acesta se pune jumatate din crema de nuca, iar deasupra piscoturile trecute prin cafea. Adaugam si restul de crema si nivelam . 

Ptr. glazura punem la foc mic ciocolata, uleiul (sau untul) si apa si amestecam pana se topeste si se obtine o crema lucioasa.

Se intinde glazura peste prajitura, dupa care se introduce prajitura la frigider pentru cateva ore bune.

Pentu cei care iubesc cafeaua merita incercata !

 

 

TIPS-URI

1

cafeua trebuie sa fie rece ( chiar daca am mai spus-o) nu strica sa mai mentionez acest aspect .

2

eu am asamblat prajitura tot in tava in care am copt blatul, deoarece nu am avut rabdare sa se racesca cafeua ceea ce a dus la topirea untului si a iesit mult prea lichida crema.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cafea by Laura Sava 213195
retete culinare - Prajitura cu cafea by Laura Sava 213197
retete culinare - Prajitura cu cafea by Laura Sava 213198
retete culinare - Prajitura cu cafea by Laura Sava 213199
retete culinare - Prajitura cu cafea by Laura Sava 213200

COMENTARII (11)

getix 1

23.03.2013, 20:13

Buna seara la fete si baieti ! multumesc pt aprecieri, va asigur ca este o bunatate de prajitura, poopici!

- TABITA - 1

25.04.2013, 14:27

getix 1

08.05.2013, 17:42

merci Tabita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!