Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 4174 vizualizari

 

Atat de ciocolatoasa...de nedescris! Mmmmmmmmmmmmm.....give a bit of mmmmh to me....:)))))))

 

INGREDIENTE

  • 150 ml cafea
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra 70%
  • 300 gr faina
  • 30 gr cacao neagra
  • 4 oua
  • vanilie
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • 9 bomboane Rocher Ferrero
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero:

Punem bomboanele la congelator.

Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim, ciocolata si o topim, apoi laptele rece, vanilia,  esenta de rom, faina , cacaoa si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Amestecam foarte bine cu un tel.

Ouale le mixam 30 de secunde cu un praf de sare, apoi cu zaharul 5 minute. Adaugam compozitia de ciocolata si mixam pana se amesteca bine.

Ungem forma cu unt( eu am avut o tava  rotunda de 28 cm in diametru), punem aluatul si coacem prajitura 16 minute la 180 de grade. Scoatem prajitura din cuptor, imediat scoatem de la congelator si punem bombonelele deasupra, le impingem usor in interior, sa nu crapam prajitura ( avem grija sa ne miscam repede) si mai tinem prajitura in cuptor maxim 3 minute. O lasam la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat. O taiem numai cand este rece complet.

Un deliciu pentru o duminica frumoasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

miki_a 1

23.11.2015, 12:49

Perfecta pentru zilele de duminica si nu numai!

anca_rm 1

23.11.2015, 15:03

ce ciocolatoasa prajitura ai facut , foarte buna trebuie sa fie , la fav cu ea

RuxyRux 1

24.11.2015, 20:02

Va multumesc muuuuult....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta