Prajitura cu cafea, visine si bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 26 Iun 2010 | 6553 vizualizari

 

ideea mi-a venit uitandu-ma la prajitura lui julie.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 7-8 linguri de faina
  • 2 lingurite cafea
  • esenta de rom
  • visine
  • 3 albusuri pt bezea
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea, visine si bezea:

Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pt cca 5 min.

Intre timp scoatem samburii visinelor.

Scoatem tava din cuptor si punem visinile peste blatul rezultat si dam pt inca 5 minute la cuptor.

Intre timp pregatim bezeaua din cele 3 albusuri batute spuma cu cele 6 linguri de zahar.

Visinele trebuie sa intre putin in blat, dupa care punem si bezeaua si mai dam la cuptor pana cand bezeaua capata o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit inmuiat in apa rece.

Mie nu mi-a iesit foarte bine, pentru ca am pus bezeaua imediat dupa ce am pus visinele si nu au mai apucat sa intre in blat ( eu asa mi-o imaginasem, insa la gust e belea :)):)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dana Cristea - pusikmea 1

27.06.2010, 08:04

nu mai sunt nadina, ca tocmai ce am papat o feliuta rece de la frigidre a fost delicioasa

ela 1

27.06.2010, 10:24

cu bezea.... buna....ce conteaza infatisarea daca la gust e buna?

Anastasia 1

29.11.2011, 14:15

YUMMY, YUMMMMYYY ce fain arata, colorata si aromata exact pe placul meu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Budapesta