Prajitura cu caise

de ala_oancea in Prajituri, 17 Iul 2009 | 9273 vizualizari

 

Este o prajitura super buna si racoroasa. O combinatie foarte faina intre gustul acrisor al caiselor si dulcele cremei si al ciocolatei. Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 6 oua
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 15 caise
  • 750 ml lapte
  • 1 cutie crema pentru cremsnit Dr. Oetker
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale, apoi faina si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga cacaoa si laptele la restul compozitiei, se amesteca bine si se toarna in tava. Se marmoreaza cu o furculita si se aseaza deasupra jumatatile de caise. Se coace pentru 30 de minute la 180C, apoi se lasa sa se raceasca.

Nu prea agreez cremele la plic, dar aveam cumparata de ceva vreme crema de cremsnit si trebuia sa o folosesc la ceva. Puteti prepara in schimb o crema din budinca si unt sau frisca lichida. Se toarna crema peste prajitura si se niveleaza.

Ciocolata se topeste cu frisca si se intinde peste prajitura. Se tine la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise