Prăjitură cu caise

de elucubratiiculinare in Prajituri, 24 Iul 2013 | 1383 vizualizari

 

Pentru că este sezonul caiselor, această prăjitură nu lipsește în nici un an de pe masă - ca să nu mai spun că sunt ani când se face chiar de mai multe ori :)
O prăjiturică plină de savoare, foarte ușor de făcut, dar sunt sigură că și voi știți asta.
Nu-mi rămâne decât să vă explic și varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise sau 10 bucăți mai mari
  • 10 g zahăr vanilat
  • 200 g făină,
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 4 ouă mari
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu caise:

Caisele se spală, se taie pe jumătate, se înlătură sâmburele și se taie cu un cuțitaș partea de lângă codiță. Se pun într-un castron și se presară zahărul vanilat peste ele. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem gălbenușurile cu zahărul bine. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm bine - cu un mixer de preferat. Adăugăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare. Batem bine albușurile. Încorporăm albușurile în compoziție, amestecînd ușor cu o lingură. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie pergament. Caisele le aranjăm  în compoziție una lângă alta. Se dă la cuptor- preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute. Se lasă să se răcească în tavă.   După ce s-a răcit se poate presăra zahăr pudră. Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu caise 247304
retete culinare - Prăjitură cu caise 247305

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

24.07.2013, 21:43

buna

laura_n 1

24.07.2013, 21:56

foarte buna

Geanina87 1

24.07.2013, 23:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S