PRAJITURA CU CAISE

de Alexandra Burz in Prajituri, 4 Iul 2015 | 720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr caise
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • apa
  • 1 varf de cutit sare de lamaie
  • bombonele pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE:

BLATUL:

  • Separam albusele de galbenusuri.
  • Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii.
  • Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt.
  • Incorporam galbenusurile in spuma.
  • Adaugam faina si amestecam de sus in jos.
  • Coacem intr-o tava tapetata cu margarina si faina aprox 15 minute la 180 grade.

SIROPUL:

  • Amestecam 200 ml apa cu 100 gr zahar, 2 vanilii, esenta si sarea de lamaie.

ASAMBLARE:

  • Insiropam blatul.
  • Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic.
  • Turnam budinca fierbinte peste blat.
  • Aranjam caisele taiate felii
  • Pregatim gelatina conform intructiunilor de pe plic si turnam peste fructe.
  • Decoram cu frisca si bombonele

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - PRAJITURA CU CAISE 389537
retete culinare - PRAJITURA CU CAISE 389538
retete culinare - PRAJITURA CU CAISE 389539
retete culinare - PRAJITURA CU CAISE 389540
retete culinare - PRAJITURA CU CAISE 389541
retete culinare - PRAJITURA CU CAISE 389542

COMENTARII (8)

mirela0911 1

05.07.2015, 10:16

Buna si asta!

Rocsi 1

05.07.2015, 11:31

Mmm...

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:50

yammmiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55