Prajitura cu caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Iul 2016 | 5290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua cu 2 galbenusuri ( 10 oua mici)
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • jumatati de caise
  • samburi de caise
  • zahar brun
  • Pentru pudrat
  • zahar farin vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le incorporam in albusuri.Adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari lente de jos in sus.Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10 min, timp in care spalam caisele le stergem si apoi le taiem in doua, spargem samburii si ii curatam de coaja.Scoatem tava din cuptor, asezam jumatatile de caise, in fiecare jumatate punem putin zahar brun si cate-o jumatate de sambure de caisa. Dam din nou tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem din cuptor sa se raceasca bine, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză dulce și caise