Prajitura cu caise congelate

de Patricia Iordache in Prajituri, 15 Apr 2013 | 20430 vizualizari

 

Mereu pun la congelator jumatati de caise, pentru sezonul rece. De aceasta data am preparat aceasta prajiturica pe care baietelul meu o papa in aceasta ordine: intai papa zaharul pudra,apoi caisele si apoi blatul :)) Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • 2 cani cu zahar;
  • 1 cana cu ulei;
  • 1 cana cu lapte;
  • 2 lingurite bicarbonat stins cu putin suc de lamaie;
  • 4 cani de faina;
  • putina sare
  • jumatati de caise (aproximativ 16-20)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise congelate:

Incingem cuptorul la 180 grade. 

Amestecam ouale cu zaharul, sarea si adaugam ulei putin cate putin amestecand continuu.

Adaugam laptele, bicarbonatul stins si faina cernuta. Amestecam pana obtinem un aluat ca pentru chec.

Turnam compozitia in tava (a mea are 34X29 cm), adaugam din loc in loc jumatatile de caise congelate (fara sa le dezghetam inainte). In mijlocul fiecarei caise punem zahar vanilinat.

Punem tava la cuptor, timp de 25-35 minute pana s-a rumenit frumos si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar fin si se portioneaza.

 

 

TIPS-URI

1

putem folosi in loc de caise, jumatati de prune sau nectarine;

2

am folosit o cana de 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise congelate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

loredanaaa 1

16.04.2013, 00:05

diana_k 1

16.04.2013, 08:48

Patricia Iordache 1

16.04.2013, 09:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise