Prajitura cu caise si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 26 Iun 2015 | 3986 vizualizari

 

A fost o prajitura dulce-acrisoara din cauza caiselor, care nu au fost atat de coapte, dar a fost tare buna.
Am folosit branza obisnuita, de la bunica de la tara, dar pe care am desarat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise + doua linguri zahar;
  • 350 g branza desarata;
  • 6 oua;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • aproximativ 300 g faina;
  • zahar pudra pentru ornat.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si branza:

Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga branza data pe razatoarea mare si se incorporeaza. La final, se adauga faina treptat si se incorporeaza usor, cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se aseaza caisele pe deasupra, turnand si zeama lasata de acestea.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos. Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quatre quarts