PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC

de iuliana_florentina in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 g faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g iaurt simplu
  • 100 ml ulei
  • vanilie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 caise
  • 2 linguri fistic tocat (nuci sau fulgi de migdale )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC:

Intr-un bol mixam cu un mixer ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare. Adaugam iaurtul, uleiul, vanilia si faina cernuta impreuna cu praful de copt ,amestecand cu un tel.

Acoperim cu hartie de copt udata inainte o tava (23×23 cm ) si turnam compozitia niveland-o bine .

Scoatem samburii caiselor si taiem fiecare caisa in 6 bucatele .Asezam fructele deasupra si preasram fistic tocat,nuci sau migdale.

Coacem prajitura 35-40 de minute la 180 °C pana se rumeneste usor deasupra ,eventual faceti testul cu scobitoarea.

Scoatem pajitura pe un gratar sa se raceasca complet .

Portionam dupa bunul plac iar daca doriti puteti presara si zahar pudra deasupra .Mie imi place gustul acrisor al caiselor si n-o pudrez.

Este o prajitura simpla si gustoasa pe care v-o recomand cu drag .Pofta buna!

 

COMENTARII (14)

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:15

Criss 1

29.06.2015, 08:12

Bya Ralu 1

29.06.2015, 10:12

ce super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55