Prajitura cu caise, visine si bezea

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iul 2015 | 5924 vizualizari

 

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou + 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 11 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 11 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 lg ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lg plina de crema tip nutella
  • 1 lg lapte
  • 8 caise
  • 1/2 cana visine fara samburi
  • 4 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1 lgt esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise, visine si bezea:

Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se opresc din aceasta compozitie cca 4-5 lg, restul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

Compozitia pastrata se omogenizeaza cu crema de ciocolata (Choco Nuss am avut eu) si 1 lg de lapte. Cu ajutorul unei linguri se toarna din loc in loc din aceasta compozitie. Se ia o furculita si se traseaza linii, dandu-i un aspect marmorat.

Caisele se spala si se rup in jumatati. Se aseaza din loc in loc cu partea interioara in sus. Se pun si visinele printre caise si se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.

Albusurile se bat spuma cu tare cu un praf de sare si cele 6 lg zahar. La final se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin.

Cand au trecut cele 25-30 de minute, se scoate tava, se toarna spuma, se niveleaza si cu dosul lingurei se formeaza niste tepi. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute, se stinge focul si se mai lasa putin la cuptor.

Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se racoreasca, se da la frigider dupa care se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Visinele mele au fost slab alcoolizate, dar se pot pune si proaspete sau deloc.

2

Caisele se pot inlocui cu piersici, nectarine sau cu ce prefera fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura martisor