Prajitura cu cappucino si branza

de Rocsi in Prajituri, 1 Mar 2011 | 5683 vizualizari

 

Daca tot a venit Martisorul am zis sa va ofer si eu ceva dulce..nu e nimic sofisticat sau iesit din comun,dar va ofer cu multa dragoste...O PRIMAVARA FRUMOASA,PLINA DE BUCURII,MULTE FLORI SI MULTA,MULTA IUBIRE!!!!!inpriratie Ionix..te pup draga mea!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua + 1 albus
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri cappucino de ciocolata
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 17-20 linguri faina cu varf
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg si 200 branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • 1-2 linguri faina(daca branza nu e scursa bine)
  • nuca de cocos
  • topping de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cappucino si branza:

Ouale (la temperatura camerei) le separam.

albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat.

adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri.

punem laptele si esenta de rom si amestecam.

apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine.

la urma incepem s apunem faina treptat si ultima data turnam si cacaua.

incorporam bine toate.

umplutura:

branza o framantam bine de tot.

mixam spuma ouale cu zaharul si le turnam peste branza.

apoi punem zaharul vanilat,coaja de portocala si faina daca e nevoie(la mine nu a fost nevoie ca am avut o banza bine scursa si cremoasa) .

luam o tava dreptunghiulara o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam 3 sferturi din compozitie in tava.

punem branza cu o lingura,din loc in loc.

restul de compozitie de blat,il turnam deasupra,peste branza.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce prajitura este coapta.

cand e gata o scoatem din cuptor,si o lasam sa se raceasca.

cand e rece o ungem cu putin topping de ciocolata ,cu un pensonas si presaram nuca de cocos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cappucino si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu nuca de cocos