Prajitura cu capsune

de Lorra in Prajituri, 28 Mai 2013 | 7432 vizualizari

 

Rasfatul dulce cu gust de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema :
  • 300 gr. capsune
  • 300 ml. frisca
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsune:

Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de albusuri. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca usor cu miscari de jos in sus si se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30-35 min. Se face testul scobiorii, iar cand este gata se scoate si se lsa la racit.

Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste.

Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Pasta de capsune se trece prin sita si se incorporeaza in frisca batuta, apoi se adauga gelatina si se amesteca bine.    

Se taie blatul in doua foi si se aseaza astfel : blat / crema / blat / crema.   Se orneaza cu ciocolata rasa si capsune.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu capsune 231616
retete culinare - Prajitura cu capsune 231617

COMENTARII (21)

Lorra 1

29.05.2013, 14:55

Ruxy, Dea, Lavii va dulce

mihaelar63 1

07.06.2013, 18:12

Nu poti sa te abtii de la asa ceva

Lorra 1

07.06.2013, 22:26

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S