Prajitura cu capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 7 Iun 2012 | 2190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 150 g smantana
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 500 g capsuni
  • unt pt. uns tava
  • faina pt. fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Se spala capsunele, se curata de codite si se lasa in strecuratoare.

Se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se pun treptat galbenusurile frecate cu sarea, smantana, cazarul vanilat, faina cernuta si praful de copt. Se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma dupa care se adauga in compozitie si se amesteca cu miscari verticale.

Se unge o tava cu diametrul de 20x30 cm. Se toarna compozitia si se intinde uniform. Deasupra se aranjeaza feliile de capsuni care au fost trecute prin faina.

Se coace prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 35-40 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa racire se taie in bucati si se serveste. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu capsuni 166064
retete culinare - Prajitura cu capsuni 166065
retete culinare - Prajitura cu capsuni 166066
retete culinare - Prajitura cu capsuni 166067
retete culinare - Prajitura cu capsuni 166068

COMENTARII (21)

BuburuzaBubu 1

08.06.2012, 09:41

DIANA B 1

08.06.2012, 13:35

Buuuuuuuuuuuuuuuuuun

_Alina_ 1

09.06.2012, 10:48

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55