Prajitura cu capsuni si fragi

de alilianaa in Prajituri, 5 Iun 2014 | 1226 vizualizari

 

O prajitura savuroasa....aproape ca nici nu-i mai trebuie arome..sunt capsunile asa aromate....bunatatea-i garantata.

 

INGREDIENTE

  • un pumn bun de capsuni si fragi
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar plus inca doua pentru capsuni
  • 5 linguri faina
  • o jumatate plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si fragi:

Pregatim capsunile pentru inceput. Acestea se spala, se taie pe jumatate cu cutitul, se pun intr-un bol peste care punem doua linguri zahar. Le dam de-o parte.

Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine.

Scoatem telurile si continuam operatiunea cu o lingura de lemn. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. O incorporam lingura cu lingura si amestecam de jos in sus. Se ia o tava dreptunghiulara de yenna, se unge cu unt bine. Se toarna aluatul, se netezeste bine si la final se pun capsunile si fragutele, uniform. Prajitura se pune la copt pentru cca 40 minute la foc domol. Se face testul scobitoarea.

Se opreste  focul si mai lasam prajitura in cuptor cu usa deschisa cca 5-7 minute. Scoatem tava si pudram cu zahar pudra.  

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu capsuni si fragi-0
Prajitura cu capsuni si fragi-1
Prajitura cu capsuni si fragi-2
Prajitura cu capsuni si fragi-3
Prajitura cu capsuni si fragi-4
Prajitura cu capsuni si fragi-5

COMENTARII (31)

Rocsi 1

06.06.2014, 11:48

Prea buna si aromata

laura_n 1

06.06.2014, 13:24

oricand as savura asa praji

anca_rm 1

06.06.2014, 13:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04