Prajitura cu castane si crema de ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 29 Aug 2016 | 258 vizualizari

 

O prajitura aromata si foarte gustoasa. Am optat pentru un blat pufos , piscot, umplut cu piure de castane si o budinca de ciocolata facuta in casa . Blatul l-am insiropta cu cafea naturala diluata,iar deasupra am pudrat-o cu cacao din plin pentru o aroma amaruie. 

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri faina
  • -1plic praf de copt
  • -praf de sare
  • -1 lingurita rom
  • -coaja razuita de portocala
  • Pt crema de ciocolata:
  • -300 ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura cacao de calitate
  • -200 ml frisca
  • Extra :
  • -200 gr piure castanet
  • -70 ml cafea+70 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu castane si crema de ciocolata:

  • Blat

    Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte.

    Albusurile impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom le batem spuma tare . Trebuie sa fie batute bine astfel incat in momentul cand ridicam paletele mixerului sa ramana un mot.

    Adaugam coaja razuita de portocala in albusuri, galbenusurile si apoi treptata amestecand se sus in jos cu o paleta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

    Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.

    Turnam compozitia in tava , nivelam si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute . Pentru a fi siguri ca este copt blatul folosim o cobitoare , daca iese curate atunci este in regula .

    Pana cand se coace blatul facem crema .

    Intr-o cratita cu fund gros punem amidonul, zaharul , cacao si turnam incet laptele. Trebuie sa amestecam , eu folosesc de obicei un tel para ca sa nu ramana cocoloase. Punem pe foc si amestecam continu pana cand se formeaza o crema groasa . Eu am racit-o rapid, am pus cratita intr-o galeata cu apa foarte rece ,dar se poate lasa sa se raceasca incet.

    Cand a fost rece am batut frisca tare si le-am amestecat.

    Piureul de castanet l-am decongelat si l-am lasat deoparte sa-si astepte randul.

    Intr-o cana am amestecat 70 ml cafea naturala cu apa.

    Asamblam :

    Blatul l-am taiat cand a fost rece , de preferinta a doua zi, in jumate . Am insiropat cu jumate din cafea , am aintins piureul de castanet si ¾ din crema . Am nivelam .

    Jumatatea de blat ramasa am insiropat-o cu cafeluta care mai era in cana , am asezt blatul peste crema . Deasupra am pus restul de crema si am pudrat cu cacao .

    Lasam sa se raceasca si servim .

    Va doresc pofta buna.

     

     

     

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu castane si crema de ciocolata-0
Prajitura cu castane si crema de ciocolata-1
Prajitura cu castane si crema de ciocolata-2
Prajitura cu castane si crema de ciocolata-3
Prajitura cu castane si crema de ciocolata-4
Prajitura cu castane si crema de ciocolata-5
Prajitura cu castane si crema de ciocolata-6

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:32

mihaelar63

mihaelar63 1

03.09.2016, 01:46

mirela0911

mirela0911 1

03.09.2016, 19:44

Cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!