Prajitura cu ciocolata

de adinaciosescu in Prajituri, 18 Oct 2010 | 6993 vizualizari

 

Este o reteta preluata din "jurnalul national"

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 100 gr.ciocolata menaj,neagra
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de portocala rasa
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr. ciocolata 
  • 150 gr. zahar
  • 200 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blatul:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga albusurile batute cu un praf de sare si amestecate cu faina.Amesteci de sus in jos cu grija sa nu se lase.Apoi adaugi ciocolata topita,zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Coci in tava unsa si tapetata cu faina sau tava tapetata cu hartie de copt. Rece il tai in doua foi.

Crema:

Galbenusurile le freci cu zaharul,adaugi laptele si le pui pe bain-marie sa fiarba ,pana se ingroasa,apoi dai la racit. Rece adaugi ciocolata topita si iar dai la rece putin.Apoi amesteci cu untul spuma.

Cu aceasta crema umpli blatul si dai un strat subtire si deasupra. Deasupra razi ciocolata sau ce-ti doreste sufletelul.

TIPS-URI

1

poti folosi coaja de lamaie in loc de portocala

2

poti coace in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

14.11.2010, 11:24

la multi multi ani

lia maria 1

14.11.2010, 11:46

LA MULTI ANI ! sanatate si implinirea dorintelor

Laly 1

14.11.2010, 12:46

LA MULTI ANI,Sa fii sanatoasa si iubita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata