Prajitura cu ciocolata

de Irina in Dulciuri, 18 Mar 2009 | 7499 vizualizari

 

I s-a dus vestea ca se serveste intr-un anume restaurant din Londra si toata lumea e innebunita dupa ea. Eu n-am fost acolo, dar promit sa pornesc pe urmele ei! Sa vad daca e mai delicioasa decat imi iese mie…

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g visine uscate
  • 150 g nuci pisate
  • 80 g cacao, 65 g faina
  • o lg praf de copt
  • 350 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocala
  • 250 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Se pun untul si ciocolata rupta in bucati intr-un castron la bain-marie si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga si visinele si nucile. Intr-un alt castron se amesteca pudra de cacao cu faina, praful de copt si zaharul si se adauga si ele la compozitie. Ouale se bat si se incorporeaza in aluat. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata si se introduce la cuptor cam 25 min. Cuptorul trebuie incalzit in prealabil la 180 de grade. Aveti grija sa nu se coaca prea tare - daca infigeti o scobitoare in prajitura nu trebuie sa iasa curata ca la alte retete. Prajitura trebuie sa fie crocanta la exterior si putin umeda la interior. Se lasa sa se raceasca, se taie si se aseaza frumos pe un platou. Pentru cine are impresia ca e prea multa ciocolata se orneaza prajitura cu frisca amestecata cu coaja de portocala. Eu o prefer cu cat mai multa ciocolata. De asemenea, puteti fi inventive si in loc de visine si nuci puneti orice va e mai mult pe plac.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata 63968
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 63969
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 63970
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 63986

COMENTARII (8)

Lena10 1

25.04.2014, 08:10

Si cand se adauga ouale tot pe bain-marie este compozitia? deci,toate ingredientele se pun in timp ce vasul este inca pe foc?!!

Irina 1

25.04.2014, 10:22

Lena10, doar untul si ciocolata se pun la bain-marie, pana se topesc.

monik80 1

17.03.2015, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10