Prajitura cu ciocolata

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 25 Ian 2010 | 2513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr caise uscate taiate marunt
  • 200 gr migdale macinate
  • 100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
  • 200 gr alune macinate
  • 50 gr curmale taiate marunt
  • rom, vanilie, vf sare
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie.

Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.

 

COMENTARII (4)

Teo 1

25.01.2010, 21:53

trebuie sa fie buna cu atatea fructe combinate!

nyana 1

25.01.2010, 22:01

Bucataria_Portocalie 1

26.01.2010, 09:32

Este foarte buna! Atat sa aveti grija daca o preparati, sa nu va speriati daca a doua zi este tare, se poate incalzi usor la cuptorul cu microunde. Ea este mult mai buna peste cateva zile (asa mi-a zis cine mi-a dat reteta) dar s-a terminat prea repede sa vad daca asa e.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S