Prajitura cu ciocolata

de LadyCrs in Prajituri, 1 Ian 2013 | 3354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g miez nuca macinat
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • esenta rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • Pentru ornat:
  • ciocolata razuita
  • ciocolata alba ( pe care o topim pur si simplu sau o amestecam cu 2 linguri de frisca lichida si un cubulet de unt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare.

Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa si amestecam usor cu o spatula de lemn.

Am impartit compozitia in doua si am turnat in doua tavi  (20x30 cm zicea reteta) tapetate cu hartie de copt si am nivelat. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute. Cu grija desprindem blaturile dupa ce s-au racit de tot.

Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaoa. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu.

Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.

Asezam blaturile pe un platou dupa ce s-a racit si punem crema peste. Pe unul am razuit ciocolata neagra, pe celalalt l-am ornat cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers